Wat ik het liefste doe

Dingen mooier maken en zorgen dat het geheel klopt.

Onrustig word ik van kleuren die niet op elkaar zijn afgestemd, een te veel aan accessoires in een woonkamer, een Instagram feed waar foto’s kriskras door elkaar staan, een website met steeds andere lettergroottes en buttons… ik kan er niet tegen!

 

Het moet kloppen. Want als het geheel klopt geeft dat rust. Je wil toch dat je product een fijn gevoel geeft?

 

Zo vind ik het heerlijk om uren te puzzelen met onderdelen. Blijven schuiven tot de ideale compositie is bereikt. Een perfecte Instagram feed, een vette kinderjas, een coach-gesprek, een huisstijl of onderscheidende website… als het klopt, maakt het eigenlijk niet uit wat het is. Ik word er blij van!

 

Laat me je dit beeldend uitleggen. Je hebt een gereedschapskist laten vallen. Jij ziet chaos. Ik zie al heel snel losse onderdelen die bij elkaar horen. Schroeven bij schroeven, steeksleutels op volgorde, spijkers bij spijkers, hamers, etc. Wanneer alles netjes op soort ligt is er overzicht. Dan stoffen we nog even de kist uit – want hee, hij is nu toch leeg – et voila! Een overzichtelijke gereedschapskist waarvan je precies weet wat erin zit, wat je dubbel hebt, en wat je nog mist.

 

Zo werkt vormgeven ook voor mij. Eerst alle losse onderdelen verzamelen. Wat is er al? Wat is dubbel en wat ontbreekt? En dan daarmee puzzelen. Heer-lijk vind ik het! Steeds weer met nieuwe dingen bezig zijn, bedenken en uitwerken is echt wat ik het liefste doe. Geef mij geen maandelijks terugkerende klus, want dat verveelt. Nieuwe energie heb ik nodig!

 

Hoe ik graag werk

Doordat ik hooggevoelig ben is de omgeving waarin ik werk cruciaal. Deze moet rustig en harmonieus zijn, zodat er ruimte is voor ideeën. Jij als klant neemt mij en mijn advies serieus. Weet je het beter? Doe het dan lekker zelf. Het beste werk ik samen met gepassioneerde authentieke mensen. Als ik ‘aan’ kan gaan op jouw enthousiasme. En daarop verder kan bewegen.

 

Wat ik niet doe

Ik ga heel slecht op kritische dominante types die geld als hoofddoel hebben. Ik voer niet uit wat jij hebt bedacht. Ik wil graag iets betekenisvol neerzetten, geen massa productie draaien. Ik ga niet urenlang vergaderen, om vervolgens toch weer opnieuw te beginnen. Ik werk niet voor exposure. Ik doe geen pitches. Ik maak niet eerst een schets, zodat jij kan bekijken of mijn stijl je aanspreekt. Als je op mijn vingers kijkt, word ik bloednerveus. Ik werk niet voor een laag uurtarief, omdat je andere freelancers dat nou eenmaal ook doen. Ik doe niet elke dag hetzelfde.

 

 

Curriculum Vitae