Over mij en waarom ik deze webshop begon

Hoi! Ik ben Nathalie, 30 jaar, woon samen met mijn lief Joost en onze poezenkindjes op de Veluwe en werk sinds 2015 als freelance grafisch ontwerper. Hiervoor heb ik altijd in loondienst gewerkt, inmiddels zit ik al 10 jaar (!!!) in het grafische vak. In deze jaren heb ik veel geleerd over het vak, technieken, over klanten, etc. Door voor mezelf te beginnen heb ik mega veel over mezelf geleerd. Grenzen aangeven, je vrouwtje staan etc.

In 2016 heb ik me volledig ondergedompeld op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik leerde een hoop over mezelf, over mijn blokkades, de gedachtes en overtuigingen die me belemmerden om verder te komen en over mini stapjes zetten om zo uiteindelijk een grote stap te maken. Deelnemer van je eigen leven zijn in plaats van toeschouwer.

Een tijdje dacht ik na over een totaal ander beroep dan grafisch ontwerper. Misschien interieurstylist, meubelontwerper of iets in het aanbrengen van structuur. En toch, bij ieder idee dat ik had, was ik als eerste bezig met een logo, kleuren bepalen en vormgeving. Een ander beroep kiezen was dus helemaal niet nodig! Een webshop was altijd al een droom. Maar wat voor webshop, met welke producten, daar kon ik geen antwoord op geven. Ik wist wel dat ik de producten zelf wilde ontwerpen.

“Build your own dreams, or someone else will hire you to build theirs.”
― Farrah Gray

Ik besloot een loopbaantraject in te stappen, om zo duidelijkheid te krijgen in mijn toekomst. Daar kwam heel duidelijk naar voren dat ik een verhalenverteller ben, dat ik iemand tot zijn recht wil laten komen en de andere kant van het verhaal wil laten zien. Denken en doen liggen bij mij heel dicht bij elkaar, wat soms frustrerend is. Maar als ik deze eigenschappen combineer met mijn verbale vaardigheden, kan ik elk verhaal duidelijk krijgen én tot een succes brengen. Een gouden combinatie.

Verhalen vertellen dus. Ik kreeg voor mijn verjaardag een glas cadeau, hier stond op gedrukt: ‘Happy mind, happy life’. Deze quote maakte veel in mij los. Mijn mind is namelijk niet altijd happy, betekent dit automatisch dat mijn life ook niet happy is? Wie bepaalt dit, een glas? Een quote mag van mij écht iets betekenen. Het mag je motiveren, je laten lachen of de sleur van de dag van je af laten glijden. We zijn allemaal wel eens lui, sarcastisch of niet in een mensenbui (of allemaal tegelijk). Mijn ontwerpen laten dit zien. Die diepere laag, de quote met een knipoog, een beetje eigenwijs… Ik hou ervan. Ik hoop jij ook!